Pasztet dla smakoszy.rtf

(6 KB) Pobierz
Pasztet dla smakoszy

Pasztet dla smakoszy

 

Składniki:

królik (ok. 3 kg)

30 dag mięsa z indyka (upieczonego, pokrojonego na kawałki)

garść obranych orzechów pistacjowych

po pół łeczki mielonego ziela angielskiego i pieprzu

4 jaja

wywar:

kostka Rosołu królewskiego WINIARY

oszczyzna

łodyżka tymianku

cebula

10 ziarenek białego pieprzu

3 goździki

 

Składniki wywaru gotuj w wodzie 15 minut. Następnie dodaj mięso z królika (bez kości) i gotuj 2 godziny.

 

Mięso obsmaż, zmiel dwa razy, dodaj żółtka, przyprawy i dokładnie wymieszaj. Teraz ubij pianę z białek, połącz ją z masą, a potem wymieszaj z indykiem i orzechami.

 

Foremkę wyłóż pergaminem i napełnij farszem. Wstaw do naczynia z gorą wodą i piecz 60 minut w temperaturze 180°C.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin