Kurczak w Piwie.doc

(19 KB) Pobierz
Kurczak w Piwie

Kurczak w Piwie

 

Składniki:

1 kurczak poporcjowany

3 łyżki marynowanych cebulek

10dag pieczarek

½ l jasnego piwa

2 kieliszki piwnego destylatu

1 łyżka masła

½ szkl. Śmietany

sól, pieprz

 

Na rozgrzana patelnie dajemy masło. Kurczaka poruszyć solą i pieprzem

włożyć na patelnie i opiec z obu stron. Kroimy pieczarki na ćwiartki

wrzucamy na patelnie. Teraz polewamy wszystko destylatem, podpalamy

aby wszystko się flambirowało. Gdy wszystko się wypali dodajemy cebulki

(bez zalewy) i wszystko zalewamy piwem. Gotujemy na wolnym ogniu

ok. 30-40 min. Dodajemy śmietanę zagotowujemy aby zrobił się gęsty sos.

 

SMACZNEGO!!!!

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin