PSTRGI Z MIGDAAMI.doc

(19 KB) Pobierz
PSTRĄGI Z MIGDAŁAMI

PSTRĄGI Z MIGDAŁAMI

SKŁADNIKI:

4 Pstrągi

3 łyżki mąki

3 łyżki oleju

3 łyżki masła

40 g migdałów

1 cytryna

natka pietruszki

sól ,pieprz

 

Pstrąga skropić cytryną ,osolić i popieprzyć z zewnątrz

i w środku oprószyć w mące .Smażyć na gorącym oleju

na złoty kolor.

Na drugą patelnie dać masło roztopić i dodać migdały

zrumienić. Między czasie skroić pietruszkę.

Do zrumienionego masła z migdałami dodać pietruszkę

dusić 2-3min. Pstrąga wyłożyć na półmisek i polać

migdałami z masłem i pietruszką

 

SMACZNEGO!!!

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin