ROGOUT CIELCE.doc

(19 KB) Pobierz
ROGOUT CIELĘCE

 

ROGOUT CIELĘCE

SKŁADNIKI:

80dag cielęciny bez kości

dwie łyżki oleju lub oliwy

8-10 listków szałwi

1łyżka pasty pomidorowej

1 cebula

1-2 ząbki czosnku

½ szklanki białego wina

1 szk. bulionu wołowego

pęczek pietruszki

sól, pieprz biały

 

Nalać na patelnie oleju i włożyć do niego szałwie na ok.5 min

Aby olej miał aromat. Mięso pokroić w średnie kostki.

Wyjąć szałwie z patelni i dać mięso-PODPIEC.

Pokroić drobno cebule i ząbki czosnku dodać do mięsa

dusić ok.2min.Zalać to bulionem i białym winem oraz dodać

łyżkę pasty pomidorowej, pieprzu trochę soli .Dusić ok. 50min.

/jak będzie miękkie) dodać natkę pietruszki z szałwią

i 2-3łyżki. Rozmieszać i wszystko zagotować.

 

SMACZNEGO!!!

  

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin