SKŁADNIKI:
80dag cielęciny bez kości
dwie łyżki oleju lub oliwy
8-10 listków szałwi
1łyżka pasty pomidorowej
1 cebula
1-2 ząbki czosnku
½ szklanki białego wina
1 szk. bulionu wołowego
pęczek pietruszki
sól, pieprz biały
Nalać na patelnie oleju i włożyć do niego szałwie na ok.5 min
Aby olej miał aromat. Mięso pokroić w średnie kostki.
Wyjąć szałwie z patelni i dać mięso-PODPIEC.
Pokroić drobno cebule i ząbki czosnku dodać do mięsa
dusić ok.2min.Zalać to bulionem i białym winem oraz dodać
łyżkę pasty pomidorowej, pieprzu trochę soli .Dusić ok. 50min.
/jak będzie miękkie) dodać natkę pietruszki z szałwią
i 2-3łyżki. Rozmieszać i wszystko zagotować.
SMACZNEGO!!!
Anitra_