Fasolka w pomidorach 1 kg fasolki szparagowej 20 dag cebuli 20 dag marchwi 100 ml oleju 3 lyzki cukru 1 lyzka soli 1 lyzka octu lisc lurowy 1/2 l przecieru pomidorowego Ugotowac fasolke w nieosolonej wodzie na "jedrno". Ostudzic. Marchew zetrzec na grubych oczkach, cebule pokroic w plasterki i razem udusic na oleju. Po ok. 15 min dodac reszte skladnikow razem z ugotowana wczesniej fasolka i dusic jeszcze przez 5 min. Nakladac do sloikow i gotowac ok. 20 min. Przepis jest autorstwa Japyska z WPD Zachecam do zrobienia , bo naprawde smaczna . Mnie bardziej smakuje na goraco , mojemu M na zimno - wiec wyglada na to ,że mozna i tak i tak jesc . Nie miałam tyle przecieru pomidorowego ile było w przepisie , więc dodałam pomidory bez skorki - wyszło bardzo smaczne .
mala_25_82