Deser z herbatników.doc

(21 KB) Pobierz


Deser z herbatników, budyniu i masy kokosowej - składniki

* 2 paczki krakersów
* 4 paczki herbatników
* paczka wiórków kokosowych
* margaryna Kasia
* budyń toffi
* mleko skondensowane
* 2 szkl mleka do zagotowania budyniu
****************
Deser z herbatników, budyniu i masy kokosowej - sposób przygotowania
Budyń ugotować i ostudzić. Mleko skondensowane gotować przez 2 godziny. Kasie zmiksować, aż będzie puszysta, po trochu dodając ostudzony budyń, a na koniec wiórki kokosowe. Na dnie dużej blachy ułożyć herbatniki, posmarować je połową masy. Tę warstwę przykryć krakersami a następnie posmarować przegotowanym mlekiem skondensowanym. Na to kładziemy kolejną porcję krakersów, znów masę kokosową i na wierzch ostatnią warstwę herbatników *****

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin