Dorsz na ostro.doc

(22 KB) Pobierz

Dorsz na ostro

 

 

Filety dokładnie umyć, osuszyć, lekko posolić i obtoczyć w mące. Cebule oczyścić,
 

 

Składniki

·         50 dag filetów z dorsza

·         3 łyżki oleju

·         6 pomidorów

·         3 cebule

·         1-2 ząbki czosnku

·         szczypta imbiru

·         ostra papryka

·         łyżka vegety

·         sól

 

 

Opis przygotowania

Filety dokładnie umyć, osuszyć, lekko posolić i obtoczyć w mące. Cebule oczyścić, umyć i posiekać w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. W szybkowarze rozgrzać olej i szybko zrumienic filety. Następnie dodać cebulę, pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku ostrą papryką, imbirem i vegetą. Szybkowar szczelnie zamknąć, dusić potrawę około 15 minut.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin