Dorsz na ostro
Filety dokładnie umyć, osuszyć, lekko posolić i obtoczyć w mące. Cebule oczyścić,
Składniki
· 50 dag filetów z dorsza
· 3 łyżki oleju
· 6 pomidorów
· 3 cebule
· 1-2 ząbki czosnku
· szczypta imbiru
· ostra papryka
· łyżka vegety
· sól
Opis przygotowania
Filety dokładnie umyć, osuszyć, lekko posolić i obtoczyć w mące. Cebule oczyścić, umyć i posiekać w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. W szybkowarze rozgrzać olej i szybko zrumienic filety. Następnie dodać cebulę, pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku ostrą papryką, imbirem i vegetą. Szybkowar szczelnie zamknąć, dusić potrawę około 15 minut.
ewodniczka