Ryba po azjatycku.rtf

(5 KB) Pobierz
Ryba po azjatycku

Ryba po azjatycku

 

Składniki na 4 porcje:

30-40 dag filetów rybnych

2 łki sosu sojowego

szczypta imbiru lub drobniutko posiekany plasterek świeżego imbiru

jajo

3 łki mąki pszennej

2 łki oleju (oliwy z oliwek)

2 łki miodu

bek czosnku

 

Osączone filety podziel na mniejsze kawałki, wymieszaj z sosem sojowym i imbirem, po czym odstaw co najmniej na pół godziny.

 

Wyjmij rybę z marynaty, zanurz ją w rozbełtanym jaju, obtocz w mące. Smaż na średnim ogniu na oleju, dodając pod koniec miód, zmiażony czosnek i resztę marynaty.

 

Ryba komponuje się znakomicie z ryżem (lub makaronem ryżowym) i surówką z kapusty pekińskiej.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin