Quiche z pieczarkami-2.doc

(20 KB) Pobierz
Quiche z pieczarkami,szpinakiem i serem Feta

Quiche z pieczarkami,szpinakiem i serem Feta

 

 

    Potrzebujesz!!

 

250 gr. mrozonego szpinaku

okolo 1 lyzki stolowej oliwy  z oliwek

200gr. pieczarek cienko pokrojonych

8 jajek

250 ml.kwasnej smietany(moze byc chuda)

180 gr. Feta -sera  pokruszonego

spory peczek zielonej pietruszki-posiekanej

sol i pieprz do smaku

6 mlodych cebulek- cieniutko pokrojonych

          Uzywasz to
samo naczynie do Quiche. Odmrozony szpinak- wyduszasz z niego wode.
Na patelni rozgrzej oliwe wrzuc pieczarki i piecz tak- dlugo 
kiedy  beda lekko brazowe. Nastepnie dodaj cebulke i szpinak.
Smaz to okolo minuty i odstaw na bok.

 Do miski wloz jajka i kwasna smietane i dobrze
pomieszaj.Nastepnie wloz do tego ser Feta, zielona pietruszke i to
co usmazyles ze szpinakiem-dobrze wymieszaj.

Wlej wszystko w naczynie- piecz 35 min. w tem 180st.-czyli az
 sie nie zetnie.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin