Pieczona papryka z serem.rtf

(6 KB) Pobierz
Pieczona papryka z serem

Pieczona papryka z serem

 

Składniki:

25 dag mozzarelli

papryka czerwona, żółta i zielona

czerwona cebula

sos:

4 łki oliwy

bek czosnku

łka octu winnego

łeczka cukru

pieprz, sól

 

Czosnek oczyść, rozgnieć z solą. Cukier rozpuść w 2 łkach wody, roztrzep z oliwą i octem, wymieszaj z czosnkiem i pieprzem, a następnie na pewien czas odstaw.

 

Papryki umyj, osusz i piecz w gorącym piekarniku do chwili, gdy popęka na nich skórka. Wtedy wyjmij je, zawiń szczelnie w folię aluminiową i zostaw do ostygnięcia, po czym oczyść (zdejmij skórkę i usuń gniazda nasienne).

 

Paprykę pokrój w paski, mozzarellę - na plasterki, a obraną cebulę - w talarki, a wszystko razem ułóż dekoracyjnie na półmisku. Polej przygotowanym sosem i odstaw na 2 godziny.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin