GULASZ WIEPRZOWY - MojeGoto....pdf
(
97 KB
)
Pobierz
GULASZ WIEPRZOWY - MojeGoto...
GULASZ WIEPRZOWY - MojeGotowanie.pl - Przepisy - Obiady - G... http://www.mojegotowanie.pl/layout/set/print/przepisy/obiady/gulasz_...
GULASZ WIEPRZOWY
Dodane przez: aga1979
Skþadniki
80 dag szynki bez kości
3 łyŜki oleju
2 łyŜeczki suszonej bazyli
1 średnia cebula
przyprawa do mięsa wieprzowego [KAMIS]
2 marchewki
1 pietruszka
1\3 selera
1 ząbek czosnku
pieprz
sól
3 łyki mąki
3 szkl wody
1/2 szklanki śmietany 18%
Etapy przygotowania
Mięso kroimy na kawałki, wkładamy na gorący tłuszcz, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, posypujemy
przyprawą, mieszamy, dodajemy bazylię, podsmaŜamy do wyparowania wody z mięsa. Następnie do mięsa
wlewamy wodę (3 szkl), wkrajamy marchewkę, pietruszkę, selera, ząbek czosnku. Całość dusimy na wolnym
ogniu około 45 minut. Zaprawiamy mąką wymieszaną ze śmietaną.
Gulasz jest idealny do ziemniaków, makaronu lub ryŜu.
Czas duszenia: 45 minut
Czas przygotowania: 60 minut
Copyright © 2009
1 of 1
2009-11-27 11:19
Plik z chomika:
cyrzan4
Inne pliki z tego folderu:
Mielone z parówką.docx
(12 KB)
Kotlety zapiekane z makaronem i serem.docx
(11 KB)
Szybkie spagetti na obiad.docx
(11 KB)
Pulpety w sosie ogórkowo-koperkowym.docx
(39 KB)
Klopsiki w sosie koperkowym.docx
(12 KB)
Inne foldery tego chomika:
!DEKORA owoc-warzyw
Ciasta
Ciasta(1)
ciasta(2)
Drugie danie
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin