Sposób wykonania: Z ciasta formować kulki o średnicy około 16-18mm do nęcenia, na przynętę 20-22mm. Wrzucamy kulki do wrzątku i czekamy aż wypłyną, po wypłynięciu gotować przez 1 minutę. Po wyciągnięciu kulek suszyć na ściereczce przez godzinę, potem można przełożyć do siateczki przewiewnej i suszyć dalej w przewiewnym, zaciemnionym miejscu.
Zestaw 1 1. Mąka kukurydziana 30% 2. Mąka pszenna 25% 3. Mąka sojowa odtłuszczona 25% 4. Mleko w proszku 10% 5. Mielone konopie 10% 6. Aromaty: słodki krem i syrop klonowy ADER CARP około 5-10ml 7. 10-12 Jaj Zestaw 2 1. Mąka kukurydziana 30% 2. Mąka pszenna 30% 3. Mąka sojowa odtłuszczona 20% 4. Kasza manna 10% 5. Aromaty: magiczny owoc i brzoskwinia ADER CARP 5-10ml 6. 10Jaj Zestaw 3 1. Mąka kukurydziana 30% 2. Mąka sojowa odtłuszczona 25% 3. Mąka pszenna 25% 4. Kasza kukurydziana 10% 5. Mleko w proszku 10% 6. Syrop klonowy i pomarańcza ADER CARP 5-10ml 7. 10 Jaj
Zestaw 4
1. 3 cz. zmielonego granulatu sojowego (odtłuszczony) 2. 3 cz. mąki kukurydzianej 3. 1,5 cz. zmielonej karmy dla psów (mączka kostna) 4. 1,5 cz. zmielony pokarm dla Karpi Koi 5. 1 cz. mąki ziemniaczanej 6. Aromaty owocowe i rybne 7. Ilość jaj od 10 do 14 8. Stymulator apetytu, wzmacniacz smaku, betaina zgodnie z zaleceniami producenta
Zestaw 5
1. Kasza manna- 30% 2. Mąka sojowa-35% 3.Mąka kukurydziana-35% 4. całość jest na 0,5-1 kg mieszanki. 5. Olej 2-4 łyżki stołowe 6. Jajka 6-12 sztuk 7. Atraktor zapachowy Truskawka, w płynie 5-10 ml. 8. Barwnik w proszku 1-2 łyżki stołowe
Zestaw 6
30% mielonego granulatu rybnego 20% maki kukurydzianej 20% maki pszennej 20% maki sojowej odtłuszczonej 10% mielonych prażonych konopi jajka +aromat (mnie się sprawdziła muszla i krab)+2 łyżki oleju rybnego
PORADNIK-WEDKARSKI.PL