Pierogi z ziołami .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

35 dag maki pszennej,

 

1 jajko,

 

szczyta soli

 

60 dag ziemniaków,

 

20 dag tłustego twarogu,

 

2 ząbki czosnku

 

po 1 pęczku bazylii, tymianku oraz szczypiorku

 

3 łyżki parmezanu,

 

2 łyżeczki pasty "Pesto alla Genpvese",

 

sól, pieprz   

 

Etapy przygotowania

 

1. Z maki, jajka i soli zagnieść ciasto dodając tyle wody, aby było miękie i elastyczne.

 

2. Ziemniaki obrać, ugotować w posolonej wodzie. Nastepnie zemleć wraz z serem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, zioła drobno posiekać. Składniki wymeiszać dodając parmezan i pastę "Pesto alla Genovese", doprawić solą oraz pieprzem.

 

3. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinac krązki i nakładac po 1 łyżeczce farszu, formować pierogi. Gotować je w osolonym wrzatku ok 5 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin