Pierogi z wątróbką.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

•  50 dkg wątróbki drobiowej

 

•  2 jabłka

 

•  1 cebula

 

•  2 ząbki czosnku

 

•  sól, pieprz, majeranek, gałka musztatołowa

 

•  tłuszcz do smażenia

 

•  2 łyżeczki przecieru pomidorowego

 

•  1 łyżka natki pietruszki

 

•  ciasto na pierogi: 50 dkg mąki, 1 jako, 1/2 szkl. ciepłej wody

 

•  ogórki kiszone lub korniszony, papryka konserwowa

 

 

Etapy przygotowania

 

1.  Wątróbkę smażymy na oliwie, po ostudzeniu drobno kroimy.

   

2.  Cebulę i czosnek (drobno pokrojone), obrane jabłko i pokrojone w kostkę dusimy pod przykryciem na oliwie około 15 min. pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.

   

3.  Wszystko przekładamy do miski aby wyrobić na jednolitą masę, przyprawiamy do smaku.

   

4.  Przygotowujemy ciasto na pierogi.

   

5.  Podajemy pierogi polane sosem i posypując drobno posiekaną zieloną pietruszką z ogórkami i papryką lub kiszoną kapustą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin