Omletowe roladki.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

6 jajek

 

3 łyżki mąki

 

1,5 łyżki masła

 

1 łyżka sosu sojowego

 

300 g serka homogenizowanego

 

200 g szynki

 

2 strąki czerwonej papryki

 

2 ząbki czosnku

 

2 łyżeczki żelatyny

 

2 łyżki śmietanki

 

sól

 

pieprz

 

Sposób wykonania:

 

Paprykę umyć, osuszyć, wstawić na 30 minut do rozgrzanego piekarnika do 180 st., a następnie obrać ze skórki i wyciąć gniazda nasienne.

 

Pokroić w paseczki.

 

Śmietankę podgrzać, rozpuścić w niej żelatynę i wystudzić.

 

Serek wymieszać z masą śmietanową i doprawić solą, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem.

 

Wstawić na 10 minut do lodówki.

 

Żółtka rozetrzeć z sosem sojowym oraz mąką.

 

Delikatnie połączyć z ubitą pianą z białek.

 

Z masy usmażyć na rozgrzanym maśle duży, cienki omlet.

 

Lekko wystudzić.

 

Na omlecie ułożyć szynkę, posmarować częścią twarożkowej masy, ułożyć paseczki papryki i posmarować resztą masy.

 

Omlet zrolować, a następnie zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 godziny.

 

Przed podaniem pokroić w plastry.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin