Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarni.rtf

(18 KB) Pobierz
Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarni

Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarni

 

1.                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Plac zakładu należy utrzymywać w porządku i czystości.

2.                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Kontener do gromadzenia odpadów należy zamykać po każdym wyrzuceniu odpadów i dbać o czystość w jego otoczeniu. Przy wywozie odpadów przez firmę dopilnować, aby kontener ustawiony został zawsze w miejscu zachowującym odległość minimum 10 m od budynku zakładu.

3.                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Zieleń w otoczeniu piekarni utrzymywać w należytym stanie (podlewać, kosić trawniki, przycinać żywopłot). Zimą odśnieżać drogi dojazdowe do zakładu.

4.                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Rampę załadowczą i wyładowczą oraz plac przy rampie codziennie zamieść szczotką do tego przeznaczoną.

5.                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Raz na tydzień powierzchnie ramp zmyć ciepłym roztworem płynu myjącego

 

             

(nazwa)

i spłukać bieżącą wodą, pozostawić do wyschnięcia. W razie konieczności częstotliwość mycia zwiększyć.

6.                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Raz na miesiąc zdezynfekować studzienki kanalizacyjne roztworem

 

             

(nazwa)

7.                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Sprzęt porządkowy oraz środki do mycia i dezynfekcji znajdują się w wydzielonym magazynku. Wykaz środków myjących, dezynfekujących:

    płyn myjący

 

                           

(nazwa)

    środek do dezynfekcji powierzchni i studzienek kanalizacyjnych

 

                           

(nazwa)

 

Osobą odpowiedzialną za utrzymanie porządku i higieny otoczenia zakładu jest:

 

             

(imię i nazwisko, stanowisko)

 

 

 


......................................                                                              ................................................

             

pieczęć zakładu

 

 

data:              

 

podpis:              

 

Sporządził                                                                                                 Zatwierdził

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin