Omlet z pieczarkami i salami .doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: - 2 jaja - pół łyżki soku z cytryny - cebula - 1 dag masła - 1 dag mąki ziemniaczanej - 2 dag sera gouda - łyżka oleju - 8 dag pieczarek - 5 dag śmietany kremówki - łyżeczka zasmażki błyskawicznej - 8 dag salami - pół pęczka szczypiorku SPOSÓB WYKONANIA: Ubij białka z dodatkiem soku z cytryny i szczyptą soli. Teraz wymieszaj z żółtkami i mąka ziemniaczaną. Na patelni rozgrzej masło, zdejmij je z ognia, wylej masę jajeczną i posyp ją startym serem. Przykryj i smaż na małym ogniu 20 minut. Na oleju przysmaż pieczarki, salami i cebulę. Podlej śmietaną i bulionem, a potem zagotuj. Przypraw do smaku, zagęść zasmażką. Podawaj z omletem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin