Impreza.pdf

(1707 KB) Pobierz
32722488 UNPDF
www.uwielbiam.pl - tu zaczyna siê gotowanie
Impreza
Autor: nitarona
Spis tre¶ci:
1. Czarna fasola z chipsami.
2. Tuñczyk z grilla
3. Gotowane piersi z kurczaka
4. Łódeczki ziemniaczane
5. Sma¿one ziemniaki z ostrym sosem
6. Udka w zupie cebulowej
7. Sałatka z młodych ziemniaków
8. Enchiladas ze szpinakiem i grzybami
9. Ziemniaczana sałatka
10. Pomidorowe kuleczki
11. Empanadas z ciasta francuskiego
12. Tortille rybne
13. Tortille z kurczakiem
14. Tortille z czerwon± soczewic±
15. Tortille po farmersku
16. Zapiekanki z tuñczykiem
17. Brokuły z pomidorkami
18. Sałatka z kukurydzy i groszku
19. Sałatka z czerwonej fasoli
20. Sałatka polska
21. Polêdwiczka wieprzowa z porem urzekaj±co pikantna
22. Pieczeñ rzymska na sposób mój własny
23. Risotto wegetariañskie
24. Makaron sojowy z kurczakiem i warzywami
25. Orientalna uczta
26. Kolorowa zapiekanka
27. Kebab
28. Kabaczek z farszem miêsnym
29. Dorsz z marchewk±
30. Makaron z fasolk± szpragow± i pomidorami
31. Przekładaniec makaronowy
32. Ziemniaki czosnkowe na grilla
33. Kurczak tanduri
34. Biryani
35. Sałatka makaronowa z kurczakiem wêdzonym
36. Makaronowa delicja
37. Fusilli z suszonymi pomidorami
38. Fusilli na sposób grecki
39. Bakła¿an zapiekany z ryzem
40. Sałatka z tuñczyka
41. Aromatyczne ¿eberka z grilla
42. Sałatka z tuñczyka
43. Brokuły z szynk± w sosie ¶mietanowym
44. Sałatka z makreli
45. Przekladana sałatka :)
46. Sałatka z kurczaka wêdzonego
47. Mini kotleciki drobiowe
48. Sałatka z tortelini
49. Lasagne ze skórk± pomarañczy
50. Steki z piersi kurczaka
51. Miêso w jarzynach
52. Miêso z kapust±
53. Sałatka latynoska
54. Sałatka z ogórków
- 1 -
www.uwielbiam.pl - tu zaczyna siê gotowanie
55. Pikantna kukurydza
56. Sos szpinakowy na zimno
57. Zapiekanka z cukini
58. Piero¿ki ze szpinakiem
59. Ratatouille
60. Carbonada
61. Wielkanocny sos tatarski
62. Aromatyczne kotlety
63. Sałatka z selera kolorowa
64. Sałatka z fet±
65. Cebulowe kr±¿ki
66. Błyskawiczne danie z fasolk±
67. Chrupkie kfc :-)
68. Sałatka na szybko
69. Leczo
70. Tabbuleh
71. Chili con carne
72. Cannelloni z groszkiem
73. Koziołki
74. Sajgonki
75. Bochenkowy je¿yk
76. Empanadas- hiszpañskie piero¿ki z chorizo
77. Empanadas - hiszpañskie piero¿ki z tuñczykiem
78. Cygañski nale¶nik
79. Bruschetta (bagietka nadziewana miêsem mielonym)
80. Zapiekanka miêsna z makaronem penne z dodatkiem czekolady i peperoni
81. Sałatka z selerem
82. Pikantne szaszłyki
83. Domowe zapiekanki
84. Rolada z ¿ółtego sera
85. Bób po kataloñsku
86. Sałatka z tuñczyka, kukurydzy i papryki
87. Quesadilla - meksykañska przek±ska
88. Całkiem inne placki
89. Sałatka turecka z kaszy kuskus
90. Brokuły z pomidorami w sosie
91. Sałatka z makaronem, grillowanym kurczakiem i sosem cezar
92. Bouef stroganof
93. Dip do chipsów i nie tylko
94. Kolorowa sałatka ¶ledziowa
95. Sałatka z tuñczyka i białej fasoli
96. Ryba po azjatycku
97. Bigos
98. Koreczki
99. Faszerowane ciasto francuskie.
100. Bułeczki z mielonym i sosem bolognese
101. Bigos z pieczarek
102. Pomidory po prowansalsku
103. Kielbasa z kapusta z grilla
104. Sałatka z tuñczyka
105. Sałatka uniwersalna
106. Domowa zapiekanka
107. Diabelskie kotlety
108. Makaron chiñski
109. Ciasto kukurydziane
110. Bób z wêdzonk±
111. Bajkowe placuszki
112. Kabanosy w cie¶cie francuskim
113. Boeuf strogonof
114. Ekspresowa sałatka warzywna
115. Pulpeciki
116. Camambert po królewsku
117. Kotlety kurczakowe
118. Gwiezdna sałatka
119. 4 wyspy
120. Cebula w cie¶cie curry
- 2 -
www.uwielbiam.pl - tu zaczyna siê gotowanie
121. Diabelska sałatka
122. Feta zapiekana z pomidorami
123. Dipp do karkówki
124. Burrito mexico
125. ¯ydowska pasta kanapkowa
126. Chilli con carne
127. Chaczapuri po polsku
128. Bigos z cukinii
129. Cordon bleu czyli kotleciki z selera
130. "babeczki z pieczarkami"
131. Sałatka z tuñczyka
132. Tuñczyk w brokułach
133. Draniki z miêsem
134. Sałatka ry¿owa z soj±
135. Sałatka duñska
136. Parówki a'la flaczki
137. Jarzynowa sałatka
138. BAWARSKA SALATKA ZIEMNIACZANA
139. EXPRESOWE KOTLETY
140. Sałatka z tuñczyka z makaronem
141. Nale¶niki angielskie z porami
142. Babka ziemniaczana
143. Gor±ce jedzonko
144. Bigos z cukinii
145. Brokułowa sałatka szybka
146. brekuwarez
147. Makaron po chiñsku
148. Krem z bakła¿ana
149. Sałatka z tuñczyka i ry¿u
150. bagietka czosnkowa
151. Zapiekanka z miêsa i makaronu
152. Cybulniki
153. Canelloni zielone
154. Chilli sos
155. Łazanki
156. Ciasto warzywne
157. Ry¿ z warzywami po chiñsku
158. Nalesniki curry z ryb±
159. BLYSKAWICZNA SALATKA
160. Sałatka ziemniaczana z sosem ziołowym
161. Zapiekane gniazda
162. FASOLKA PO BRETOÑSKU
163. GULASZ WIEPSZOWY PO WÊGIERSKU
164. Musaka
165. Sałatka z tuñczyka
166. Cannelloni z serowo - bazyliowym farszem
167. DIABELSKI KURCZAK
168. CIELÊCINA Z PAPRYK¡
169. NALE¦NIKI Z PIECZARKAMI
170. RY¯ PO CHIÑSKU
171. Bakła¿any z mozarell±
172. Cukinia zapiekana z łososiem
173. Dip jogurtowy
174. Aromatyczny kurczak z grilla
175. Sałatka z grillowanych warzyw
176. Gulasz z indyka po francusku
177. Fasola po grecku
178. Bananowy gulasz z kurczakiem
179. sos majonezowy
180. Bagietki z masełkiem ziołowym
181. Sos tatarski
182. A,la kebab
183. chrupi±ce ¶limaczki
184. Lasagne z kurczakiem i brokułami
185. Pijane ¶widerki
186. Sałatka z tuñczykiem i jajkami
- 3 -
www.uwielbiam.pl - tu zaczyna siê gotowanie
Przepis: Czarna fasola z chipsami.
Bardzo popularne danie główne na obiad w meksyku i bardzo proste do wykonania.
Składniki:
* 40 dag czarnej lub czerwonej fasoli
* cebula
* 10 dag białego sera
* 4 ły¿ki smalcu ze skwarkami
* ły¿ka soli
* kukurydzianych opakowanie chipsów
Opis przygotowania:
1 - Fasolê umyæ pod bierz±c± wod±.
2 - Zalaæ 8 szklankami zimnej, przegotowanej wody i odstawiæ na cał± noc do napêcznienia.
3 - Gotowaæ w tej samej wodzie około godziny, a¿ fasola bêdzie miêkka.
4 - W trakcie gotowania pilnowaæ, aby była cały czas przykryta wod±.
5 - Odcedziæ fasolê a wywar zachowaæ.
6 - Na patelni roztopiæ smalec ze skwarkami.
7 - Dodaæ rozgniecion± fasolê, posoliæ i powoli wlewaæ wywar, ci±gle mieszaj±c, a¿ powstanie papka.
8 - Posypaæ serem i podawaæ z chipsami
- 4 -
www.uwielbiam.pl - tu zaczyna siê gotowanie
Przepis: Tuñczyk z grilla
Lato, sezon grillowania, nie tylko kiełbaska czy miêsko mo¿e byæ pyszne. Rybka równie¿. Przepis mam z
jakiej¶ gazety... Ale... Nie pamiêtam z jakiej :(
Składniki:
* 4 z tuñczyka steki
* gotowa salsa
* ¶mietana gêsta kwa¶na
* np parmezan starty twardy ser
* Marynata:
* 2 czosnku z±bki
* 2 ły¿ki oliwy
* ły¿ka koncentratu pomidorowego
* 2 ły¿ki z czerwonego wina octu
* 1/4 ły¿eczki papryki ostrej
Opis przygotowania:
1 - Zmiksowaæ wszystkie składniki marynaty.
2 - Polaæ steki z tuñczyka, wstawiæ do lodówki na godzinê lub dwie.
3 - Upiec ryby na grillu.
4 - Na talerzach rozlaæ po kilka ły¿ek salsy, na wierzchu uło¿yæ steki, udekorowaæ ¶mietan±, posypaæ
startym serem.
- 5 -
Zgłoś jeśli naruszono regulamin