Ciasto makowo-białkowe.pdf
(
56 KB
)
Pobierz
37869785 UNPDF
Ciasto makowo-białkowe
Składniki
Po szklance: białek, mąki, cukru pudru i maku, kostka masła lub
margaryny, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, olejek
migdałowy
Sposób przyrządzania
Wymieszać cukier, mąkę z proszkiem oraz wypłukany i wysuszony mak. Do utartego na
puch masła wsypać suche składniki i starannie połączyć. Następnie wlać olejek
migdałowy, dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Wstawić do
nagrzanego piekarnika. Piec około 35 min.
Plik z chomika:
henrykgwizdala
Inne pliki z tego folderu:
MAKOWCE.zip
(705 KB)
Strucla makowo-orzechowa.pdf
(96 KB)
Strucla drożdżowa.pdf
(93 KB)
Makowiec wykwintny.pdf
(66 KB)
Makowiec Sylwii.pdf
(60 KB)
Inne foldery tego chomika:
- banknoty
_TANECZNA
+Oświęcim -obóz zagłady+
= DEKORACJA OKIEN =
● Muzyka Religijna
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin