· Biszkopt:
· 6 jajek
· 1 szklanka cukru
· 1,5 szklanki mąki
· 2 łyżki kakao
· 2 łyżeczki proszku do pieczenia
· Krem:
· 1 czekolada gorzka
· 1 czekolada mleczna
· 0,5 l kwaśnej śmietany 18%
· 2 śnieżki
· wiśnie z likieru
Upiec biszkopt:białka ubić z cukrem, dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia (odsypać 2 łyżki mąki i dodać kakao). Piec 35 - 40 minut w temp. 180 st. C.
Kiedy biszkopt ostygnie przełożyć masą, którą należy przygotować w ten sposób:czekolady rozpuścić nad parą wodną. Letnie wymieszać ze śmietaną. Następnie zmiksować ze śnieżkami w proszku.
Na krem układać wiśnie z likieru.
Biszkopt nasączałam likierem z wiśni.
inka40