Ryba a la Santa Barbara [Kuba] ----------------------------------- SK�ADNIKI: p� szklanki m�ki, 2 jajka, 2/3 szklanki �wie�o startego kokosa, 1 �y�ka posiekanej natki pietruszki, 45 dag filet�w z lucjana czerwonego - u�yli�my dorsza, olej do g��bokiego sma�enia. Sos: p� szklanki posiekanej cebuli, 3 dag mas�a, 2/3 szklanki bia�ego wytrawnego wina, 1 i 1/4 szklanki mleczka kokosowego, 1 �y�eczka m�ki, szczypta annatto w proszku - pomin�li�my. SPOS�B WYKONANIA: Przygotowa� sos. Podsma�y� cebul� na 2 dag mas�a. Doda� wino, mleczko i zredukowa� o po�ow�. Na reszcie mas�a podsma�y� �y�eczk� m�ki. Doda� annatto. Wymiesza� i doda� do sosu. Chwil� razem pogotowa�. Doprawi� sol� i pieprzem. W misce wymiesza� jajka. Wymiesza� kokos z dymk� i natk�. Filety posoli�, panierowa� w m�ce, jajkach i kokosie. Sma�y� na z�oto. Os�czy� na papierze. Ryb� podawa� z ciep�ym sosem. Ryba a la Santa Barbara
SUPERBLUES