Ravioli w pomidorach.txt

(0 KB) Pobierz
Ravioli w pomidorach
-------------------------------
Liczba porcji: 4
Kalorie w 1 porcji: 190 kcal
Przygotowanie: 20 min.

Składniki:
    * 1 kostka Rosołu królewskiego podwójnie drobiowego
    * 4 duże pomidory
    * 1 łyżka mški
    * 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    * 0,3 szklanki mietany kremówki
    * 250 g pierożków ravioli
    * 1 łyżeczka oregano
    * 1 szklanka tartego żółtego sera

Rosół rozpucić w 1 szklance goršcej wody. Z pomidorów cišć wierzch i wydršżyć rodek.
Sos: mišższ zmiksować i połšczyć z rosołem. Dodać mietanę z mškš. Zagotować. Doprawić oregano. Pierożki ugotować. Sos przelać do naczynia żaroodpornego. Pomidory napełnić pierożkami i  żółtym serem Zapiekać z sosem w naczyniu żaroodpornym 20 minut.

zrodło:"WINIARY
Zgłoś jeśli naruszono regulamin