Składniki:
* 2 białe czekolady
* 2 galaretki cytrynowe
* 20 dag wiórków kokosowych
* 2 bite śmietany w proszku
* 2 szkl mleka
* 2 szkl gorącej wody
Składniki na biszkopt:
* 6 jaj
* 18 dag mąki
* 15 dag cukru
* cukier waniliowy
* 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
Z podanych składników ubić biszkopt i upiec w piekarniku.
Sposób przyrządzenia masy:
Rozpuścić galaretki w 2 szkl wrzątku. Następnie dodajemy pokruszone czekolady i dokłądnie mieszając doprowadzamy do całkowitego rozpuszczenia. Bitą śmietanę w proszku ubijamy z mlekiem kontynuując ubijanie łączymy z prawie tężęjącą galaretką. Na końcu dodajemy wiórka kokosowe i wylewany na biszkopt. Całośc posypujemy białą tartą czekoladą.
dunba