RAFAELLO.rtf

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

    * 2 białe czekolady

    * 2 galaretki cytrynowe

    * 20 dag wiórków kokosowych

    * 2 bite śmietany w proszku

    * 2 szkl mleka

    * 2 szkl gorącej wody

 

Składniki na biszkopt:

 

    * 6 jaj

    * 18 dag mąki

    * 15 dag cukru

    * cukier waniliowy

    * 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Z podanych składników ubić biszkopt i upiec w piekarniku.

 

Sposób przyrządzenia masy:

 

Rozpuścić galaretki w 2 szkl wrzątku. Następnie dodajemy pokruszone czekolady i dokłądnie mieszając doprowadzamy do całkowitego rozpuszczenia. Bitą śmietanę w proszku ubijamy z mlekiem kontynuując ubijanie łączymy z prawie tężęjącą galaretką. Na końcu dodajemy wiórka kokosowe i wylewany na biszkopt. Całośc posypujemy białą tartą czekoladą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin