PŁOĆ.doc

(112 KB) Pobierz
PŁOĆ

                                 

                                               PŁOĆ

 

 

 

 



 

 

 

 

                 

 

 

 

 

 

1 ZANĘTA- dodatek do zanęt

 

KONOPIE-  Odsiane konopie zalać wodą ( 4 l na 1 kg) i czekać aż namokną po zalaniu ziarna unoszą  się powierzchni , a gdy namokną , opadną na dno. Po około 24 godzinach postawić na ogniu i  gotować ( w wodzie której się moczyły ) do momentu , aż zaczną puszczać białe kiełki . patrzeć na kolor wody . Gdy konopie są dobrze ugotowane , woda robi się mętna i wygląda jak kawa z dużą ilością mleka . Tak przygotowanym wywarem z ziarnami (po ostudzeniu ) można namoczyć zanętę . Najczęściej jednak mielę jeszcze ziarna (nie odlewając wywaru ) i nawilżam zanętę takim gęstym sosem z konopi .

 

 

2 ZANĘTA

 

5 części grzanek

1 część mąki ryżowej

3 części mielonych herbatników

 

 

3 ZANĘTA

 

500 g drobno zmielone ciemne pieczywo

500 g bułka tarta

250 g mąka kukurydziana

100 g mąka pszenna

100 g Coco-Belge

250 g mączka z orzechów arachidowych

100 g konopie

Zapach - koper włoski

 

 

4 ZANĘTA

 

 

1 cz. prażonej tartej bułki; 1 cz. otrąb pszennych

1 cz. prażonych i mielonych konopi; 1 cz. mąki kukurydzianej;

1/2 cz. prażonych i tłuczonych płatków owsianych; 1/4 cz. mączki kokosowej, np. Coco Belge;

2-3 łyżeczki atraktora.

 

 

5 ZANĘTA

 

bułka tarta
maka kukurydziana
płatków owsianych
prażone konopie
białe robaki
atraktor (np. roach, anyż, wanilia

 

 

6 ZANĘTA

 

3 miarki bułki tartej

2 miarki mąki kukurydzianej

2 miarki zmielonych konopi

1,5 miarki otrąb pszennych

jedna miarka mielonych płatków kukurydzianych

pół miarki mielonych płatków owsianych

 

 

7 ZANĘTA

 

3 części mielonego biszkoptu

1 część bułki tartej

1 część otrębów (pszennych)

1 część białych robaków (pinki)+ larwy ochotki

1 część mleka w proszku

 

 

8 ZANĘTA

 

biszkopty mielone
mąka kukurydziana
bułka tarta
mleko w proszku
otręby pszenne
zapach(koper ,kminek itp.)

 

 

9 ZANĘTA

 

4 cz. bułki tartej drobnej

3 cz. mąki kukurydzianej

2 cz. biszkoptu drobnego

1 cz. otrębów pszennych

0,5 cz. arachidu prażonego mielonego

0,25 cz. anyżu

 

 

10 ZANĘTA

 

30% - bułka tarta
20% - mąka kukurydziana
10% - mielone płatki kukurydziane
5% - mielone płatki owsiane
20% - zmielone konopie
15% - otręby pszenne

 

 

11 ZANĘTA

 

1,0 kg bułki tartej + 0,5 kg mąki kukurydzianej

+ 0,5 kg otrąb pszennych

+ 0,3 kg płatków owsianych nie mielonych

+ ok. 0,6 kg kaszy kukurydzianej gotowanej

+ ok 0,1 kg gotowanych konopi + 20 do 30 g wanilii

+ robaki zanętowe + ziemia dociążająca

 

 

 

12 ZANĘTA

 

 

30% - Bułka tarta
20% - Suchary
15% - Płatki kukurydziane
05% - Wiórki kokosowe
05% - Mąka kukurydziana
05% - Kleik ryżowy
05% - Anyż
05% - Koper wloski
05% - Koprmelasa
05% - Sól
 

 

13 ZANĘTA

 

2 części - bułka tarta

3 części - biszkopty mielone

1,5 części - mąka kukurydziana

0,5 części - mleko w proszku

2 części - otręby pszenne

+  zapach (koper, kminek, anyż) 

 

 

14 ZANĘTA

 

1 część mąki kukurydzianej

1 część bułki tartej

0,5 części kaszy kukurydzianej

0,5 części pokruszonych płatków owsianych

Zapach - nostrzyk

 

 

15 ZANĘTA

 

4 części bułki tartej

2 części białych robaków (pinka)

2 części mleka w proszku

3 części ochotki

 

 

 

16 ZANĘTA

 

herbatniki mielone
kasza (kukurydziana)
bułka tarta
płatki owsiane mielone
konopie mielone
mleko w proszku
Zapach(anyż)

 

 

17 ZANĘTA

 

1 cz. zmielonego, prażonego pieczywa; 1,5 cz. otrąb pszennych;

1 cz. zaparzonej kaszy kukurydzianej; 1/2 cz. prażonych ziaren konopi lub lnu;

1/2 cz. tłuczonych płatków owsianych; 1/4 cz. odtłuszczonej mączki arachidowej;

2 łyżki ziela [kozieradka, wanilia lub anyż].

 

 

18 ZANĘTA

 

0,5 części kaszy kukurydzianej (gotowanej)

0,25 części mąki kukurydzianej

0,25 części otręby pszenne

10 % wiórki kokosowe

 

 

19 ZANĘTA

 

 

1,0 kg mąki kukurydzianej + ok. 0,5 kg konopi gotowanych

+ 0.25 kg otrąb pszennych + 0,5 kg płatków owsianych zmielonych

+ ok. 0,1 kg siemia lnianego mielonego + robaki zanętowe

+ ziemia lub piasek w zależności od koloru dna

 

 

20 ZANĘTA

 

 

0,5 kg konopie

0,25 kg prażone siemię lniane

0,5 kg prażona tarta bułka

0,25 kg biszkopt

0,25 kg Coco-Belge

0,25 kg mąka kukurydziana

Zapach (anyż, kozieradka, koper włoski)

 

 

21 ZANĘTA

 

 

30% - bułka tarta

20% - mąka kukurydziana

10% - mielone płatki kukurydziane

5% - mielone płatki owsiane

20% - zmielone konopie

15% - otręby pszenne

 

 

22 ZANĘTA

 

3 części mielonych biszkoptów, 1 część mleka w proszku, 1 część tartej bułki, 1 część suszonej mielonej gliny, 1 część otrębów pszennych, 1 część suszonych lub żywych larw ochotek i chruścika oraz białych robaków.

 

 

23 ZANĘTA

 

(wszystkie komponenty drobno zmielone)

2 części - bułka tarta

2 części - mąka kukurydziana

0,5 części - płatków owsianych

1 część - prażone konopie

1 część - białe robaki

+  atraktor (np. roach, anyż, wanilia)

 

 

24 ZANĘTA

 

3 części bułki tartej

2 części mielonych herbatników

2 części kaszy kukurydzianej

1 część płatki owsiane mielone

1 część mleko w proszku

0,5 części siemię lniane mielone

0,5 części konopie mielone

Olejek anyżowy

Glina stosownie do prądu

 

 

25 ZANĘTA

 

 

4 cz. bułki tartej drobnej

2,5 cz. mąki kukurydzianej

2 cz. biszkoptu

1 cz. mleka w proszku

0,5 cz. kaszki kukurydzianej mannej

0,25 cz. anyżu

 

 

 

26 ZANĘTA

 

 

2 części bułki tartej

3 części biszkoptów mielonych

1,5 części mąki kukurydzianej

0,5 części mleka w proszku

2 części otrębów pszennych

1 część siemię lniane mielone

Zapach (koper, kminek)

Ziemia z kretowiska stosownie do głębokości łowiska

 

 

27 ZANĘTA

 

50 g bułki tartej

10 g mielonych nasion konopi

10 g mielonych

nasion rzepaku

40 g makuchów słonecznikowych (ewentualnie z innych roślin oleistych)

2 tabletki sacharyny

 

 

 

 

28 ZANĘTA

 

5 części bułki tartej

1,5 części mąki kukurydzianej

1 część płatków owsianych mielonych

1,5 części biszkoptów mielonych

1 część mąka kokosowa

Cukier

 

 

29 ZANĘTA

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin