Paola
Biszkopt: 8 jaj, 2 szkl. mąki, 1 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Kasia do wysmarowania formy,
Masa: 2 galaretki wiśniowe, 1 opakowanie śmietanki ''Śnieżka'', słoik drylowanych wiśni, cukier puder do posypania
Ciasto:
Białka ubić na sztywno dodać cukier a następnie żółtka, ubijać dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć do formy wyłożonej pergaminem i posmarowanej Kasia. Po wystygnięciu przekroić ciasto wzdłuż na dwie części.
Masa:
Galaretki rozpuścić w 1/2 litrze wody i pozostawić do ostygnięcia, ''Śnieżkę'' przygotować według przepisu na opakowaniu, dodać do niej tężejącą galaretkę dokładnie ubijając wymieszać następnie dodać wiśnie. Masą przełożyć biszkopt, wierzch posypać cukrem pudrem.
tilia62