LECZO
· papryka czerwona 4 szt
· papryka żółta 2 szt
· cebula cukrowa duża 3-4 szt
· cukinia 1 szt
· kiełbasa cienka 4 średniej wielkości
· olej 4 łyżki
· pomidory 6 szt dużych
· ostra papryka w proszku do smaku
· leczo fix knorr 2 torebki
· papryka słodka do smaku
· sól do smaku
· pieprz czarny do smaku
Paprykę pokroić w paski, cebule w piórka, podsmażyć na oleju. Cukinie (taką około 60-80 dag) zetrzeć na grubych oczkach tarki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na 4. Kiełbasę pokroić w dużą kostkę - podsmażyć na patelni. Wszystko wrzucić do garnka, wymieszać, podlać odrobiną wody tak by lewie pokrywało warzywa. Gotować około 30-40 minut. Pod koniec przyprawić fixem leczo (wersja szybka) lub samemu (3 łyżki mąki rozmieszać w małej ilości wody, dodać do leczo, dodać 3 łyżki ostrego ketchupu, doprawić papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem).Smacznego
CZAROWNICA65