LECZO.docx

(20 KB) Pobierz

LECZO

Składniki

·                      papryka czerwona 4 szt

·                      papryka żółta 2 szt

·                      cebula cukrowa duża 3-4 szt

·                      cukinia 1 szt

·                      kiełbasa cienka 4 średniej wielkości

·                      olej 4 łyżki

·                      pomidory 6 szt dużych

·                      ostra papryka w proszku do smaku

·                      leczo fix knorr 2 torebki

·                      papryka słodka do smaku

·                      sól do smaku

·                      pieprz czarny do smaku

Sposób przyrządzenia

Paprykę pokroić w paski, cebule w piórka, podsmażyć na oleju. Cukinie (taką około 60-80 dag) zetrzeć na grubych oczkach tarki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na 4. Kiełbasę pokroić w dużą kostkę - podsmażyć na patelni. Wszystko wrzucić do garnka, wymieszać, podlać odrobiną wody tak by lewie pokrywało warzywa. Gotować około 30-40 minut. Pod koniec przyprawić fixem leczo (wersja szybka) lub samemu (3 łyżki mąki rozmieszać w małej ilości wody, dodać do leczo, dodać 3 łyżki ostrego ketchupu, doprawić papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem).
Smacznego

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin