Kurczak w sosie aromatycznym.doc

(20 KB) Pobierz

KURCZAK W SOSIE AROMATYCZNYM

 

-         1,2 kg kurczaka

-         50 dag. Pomidorów

-         25 dag mrożonej fasolki szparagowej

-         2 łyżki oleju

-         2 ząbki czosnku

-         150 ml kwaśnej śmietany

-         1 łyżeczka curry

-         1 łyżeczka kolendry

-         1 łyżeczka imbiru

-         sól , pieprz

 

               Kurczaka podzielić pomidory sparzyć , obrać , pokroić w ósemki .Zmrożoną fasolę blanszować 1 min we wrzątku , czosnek zmiażdżyć . Kurczaka smażyć na gorącym oleju zalać ½ litra wody dodać śmietanę , czosnek , curry , sól , pieprz , kolendrę i imbir .

Gotować 15 min na wolnym ogniu pod przykryciem , następnie dodać pomidory i fasolkę gotować kolejne 15 min.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin