+++Kiełbaski w koszulkach.doc

(21 KB) Pobierz

KIEŁBASKI W KOSZULKACH

 

Ø     ½ cebuli

Ø     1 dag masła

Ø     15 dag kiszonej kapusty

Ø     50ml soku jabłkowego

Ø     sól , pieprz

Ø     2 płaty mrożonego ciasta francuskiego

Ø     9 małych parówek

Ø     1 ½ łyżeczki gęstej kwaśnej śmietany

Ø     1 ½ łyżeczki pikantnej musztardy

Ø     1 żółtko

Ø     1 łyżeczka śmietany

 

      Cebulę posiekać , zeszklić na maśle , dodać posiekaną kapustę i smażyć do miękkości , zalać sokiem jabłkowym , dusić pod przykryciem 10 min. często mieszając pod koniec doprawić solą i pieprzem , odstawić do ostygnięcia . Rozmrozić ciasto , kwaśną śmietanę wymieszać z musztardą , odrobinę posolić , ciasto podzielić na kawałki na każdej porcji ułożyć farsz , łyżkę kwaśnej śmietany , kiełbaskę i zrobić cukierek , włożyć w 200’C na 20min

żółtko rozmącić ze śmietaną i posmarować ciasto na 5 min. przed końcem pieczenia.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin