Koktajl z krewetek.doc

(21 KB) Pobierz

KOKTAJL Z KREWETEK

 

Ø     25 dag mrożonych krewetek

Ø     4 jajka

Ø     2 pomidory

Ø     ½ czerwonej cebuli

Ø     ½  puszki czerwonej fasoli

Ø     4 liście sałaty

Ø     1 cytryna

Ø     1 kieliszek koniaku

Ø     4 łyżki majonezu

Ø     kilka gałązek natki pietruszki

Ø     sól

 

                   Krewetki rozmrozić opłókać zimną wodą , skropić koniakiem i wstawić do lodówki na 30 min. Jajka ugotować na twardo , pokroić na ćwiartki , cebulę w cienkie piórka  pomidory w ósemki , fasolę odcedzić z zalewy , na liście sałaty układać ćwiartki jajek , pomidora  fasolę , cebulę , na wierzchu krewetki , majonez , liście pietruszki i ćwiartki cytryny , schłodzić w lodówce 1-2 godz.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin