KOKTAJL Z KREWETEK
Ø 25 dag mrożonych krewetek
Ø 4 jajka
Ø 2 pomidory
Ø ½ czerwonej cebuli
Ø ½ puszki czerwonej fasoli
Ø 4 liście sałaty
Ø 1 cytryna
Ø 1 kieliszek koniaku
Ø 4 łyżki majonezu
Ø kilka gałązek natki pietruszki
Ø sól
Krewetki rozmrozić opłókać zimną wodą , skropić koniakiem i wstawić do lodówki na 30 min. Jajka ugotować na twardo , pokroić na ćwiartki , cebulę w cienkie piórka pomidory w ósemki , fasolę odcedzić z zalewy , na liście sałaty układać ćwiartki jajek , pomidora fasolę , cebulę , na wierzchu krewetki , majonez , liście pietruszki i ćwiartki cytryny , schłodzić w lodówce 1-2 godz.
g-alf