Spaghetti po sycylijsku.doc

(21 KB) Pobierz

SPAGHETTI PO SYCYLIJSKU

 

·        75 dag spaghetti

·        6 pomidorów

·        3 zielone papryki

·        1 puszka filetów anchois

·        3 łyżeczki kaparów

·        4 ząbki czosnku

·        15 dag zielonych oliwek

·        3 łyżki siekanej natki pietruszki

·        ½ szklanki oleju

·        sól , pieprz

 

                 Pomidory sparzyć obrać ze skórki usunąć pestki rozdrobnić , paprykę pokroić w cienkie paski , filety posiekać , posiekany czosnek zrumienić na oleju i wyjąć , do garnka włożyć anchois chwilę dusić , dodać paprykę , pomidory i dalej dusić na małym ogniu około 30 min. , pod koniec duszenia dodać oliwki , kapary i natkę , doprawić solą i pieprzem .

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin