Flaki po lwowsku.doc

(24 KB) Pobierz

Składniki:

- 1kg flaków
- 5 łyżek masła
- 2 łyżki mąki
- 3 łyżki parmezanu
- 3 łyżki bułki tartej
- imbir
- czerwona papryka
- l. laurowe
- majeranek
- szczypta gałki muszkatołowej
-
- warzywa:
- - marchewka
- - pietruszka
- - seler naciowy
- - cebula
- - kapusta


Plan działania:

- - do ugotowanych flaczków dodać l. laurowy i pieprz
- - warzywa [marchew, pietruszka, seler] posiekać na grubej tarce i dusić na maśle
- - dodać do flaczków imbir i czerwoną paprykę
- - na maśle zeszklić cebulę dodać mąkę - wymieszać z wywarem i zahartować
- dodać zrumienioną bułkę tartą,
- - flaczki polać lub wymieszać z cebulą, b. tartą, posypać pieprzem i parmezanem

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin