Zapiekanka ze szparagami4 szt. Czas przygotow. 20 min.4 kawalki chleba zytniego,1 pomidor,1 sloik szparagow,100 g zoltego ostrego sera,2 lyzeczki musztardy,4 czarne duze oliwki,4 galazki pietruszki.1. Pomidor umyc, obrac ze skory, pokroic poprzecznie w cienkie plasterki.2. Szparagi osaczyc, przykroic na wielkosc kromek chleba. Chleb zapiec z jednejstrony.3. Nie zapieczona strone posmarowac cienko musztarda. Polozyc warstwe szparagow, warstwe plastrow pomidora, przykryc plasterkiem sera przycietym do wymiarow tostu.4. Zapiec w goracym piekarniku, poki ser nie zbrazowieje (2-3 min).5. Ozdobic polowka czarnej oliwki i galazka pietruszki.Źródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 21 "Pizze i tarty", strona 92.
hazelleyes86