Sos mięsny.doc

(23 KB) Pobierz
Sos mięsny

Sos mięsny
10 dag mięsa surowego,
5 dag kiełbasy,
1 cebula (5 dag),
1 łyżka oleju,
1 łyżka masła,
1/3 szklanki ketchupu,
pieprz, sól,
liść laurowy

Mięso i kiełbasę posiekać bardzo drobno lub zemleć. Cebulę drobno posiekać, przesmażyć na oleju z masłem, lekko rumieniąc. Dodać mięso i kiełbasę, przesmażyć razem mieszając ok. 5 min. Wlać 3/4 szklanki wody, dodać ketchup, pieprz i liść laurowy, gotować pod przykryciem ok. 45 min na małym ogniu. Pod koniec gotowania zagęścić sos, gotując bez przykrycia i posolić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>


MM

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin