Solferino.rtf

(5 KB) Pobierz
Solferino

Solferino

 

Składniki na 4 porcje:

4 szklanki Bulionu warzywnego WINIARY (z kostki)

kawałek jasnej części pora

2 ziemniaki

mała puszka groszku

2-3 łki koncentratu pomidorowego

2/3 szklanki śmietany 22-proc.

2 żółtka

łka posiekanego koperku

cukier

pieprz

l

 

Do wrzącego bulionu włóż por oraz obrane i pokrojone ziemniaki. Gdy ziemniaki bę miękkie, dodaj odcedzony groszek i koncentrat pomidorowy. Zupę zagotuj, zdejmij z ognia, następnie bardzo starannie zmiksuj. Zmiksowaną przypraw cukrem, pieprzem i solą, potem zapraw żółtkami rozprowadzonymi najpierw śmietaną, a później niewielką ilością zupy.

 

Solferino rozlej do bulionówek i obficie posyp koperkiem. Zupa smakuje doskonale z groszkiem ptysiowym.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin