Zupa krem czerwona.rtf

(6 KB) Pobierz
Zupa krem czerwona

Zupa krem czerwona

 

Składniki na 5 porcji:

30 dag piure ziemniaczanego

(lub Puree ziemniaczane o smaku bekonowym z grzankami Danie w 5 minut WINIARY)

5-7 pomidorów

czerwona papryka

duża cebula

1-2 łki oleju

3-4 szklanki wywaru

2 łki posiekanych zielonych listków bazylii

2 łki posiekanego szczypiorku

2 łki posiekanego koperku

l

pieprz

cukier (ewentualnie)

 

Umyj oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę i pomidory oraz obierz cebulę.

 

Warzywa pokrój w kostkę i usmaż na rozgrzanym oleju. Teraz wlej szklankę wywaru i duś całość pod przykryciem kilkanaście minut.

 

Następnie zmiksuj zupę, przetrzyj ją przez sito, wymieszaj dokładnie z puree ziemniaczanym i pozostałym wywarem, po czym zagotuj.

 

Dopraw do smaku solą, pieprzem, ewentualnie szczyptą cukru. Przed podaniem posyp wymieszaną zieleniną.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin