obejrzyj film
Oliwkowa zupa z serii "zagotuj i zmiksuj". Jej przygotowanie zabierze ci tylko chwilkę. Serek mascarpone jest bardzo łagodny i super gra z ostrawym smakiem oliwek i pieprzu. Jeśli nie będziecie mogli go dostać, użyjcie zwykłego naturalnego (nie waniliowego!!!) serka homogenizowanego. Wybierzcie dobre oliwki, bo od ich jakości zależy smak zupy.Dla 2 osóbCzas przygotowania: 15 min.
Jak to zrobić:1. Wlej do garnka 1 i 1/3 szklanki wody (ok. 350 ml) i zagotuj.2. Rozpuść we wrzątku jedną kostkę bulionową.3. Posiekaj oliwki, wrzuć do bulionu.4. Wlej oliwę z oliwek i gotuj 5 minut.5. Zmiksuj dokładnie zupę na gładką masę. Najlepiej ręcznym mikserem.6. Dodaj mascarpone, po czym ponownie zmiksuj.7. Przelej do kokilek lub na talerze.8. Posiekaj pietruszkę i posyp całość po wierzchu.Bon appetit!
drukować
· Łagodna zupa z zielonymi oliwkami i serkiem mascarpone:
· 2 łyżki serka mascarpone
· 350 g oliwek
· 1 kostka bulionowa Knorr o smaku oliwek z ziołami
· 5 łyżek oliwy z oliwek
· pieprz
· kilka gałązek pietruszki
hazelleyes86