SAŁATKA INDYJSKASkładniki:100 g długoziarnistego ryżu,100 g czerwonej fasoli z puszki, 50 g kukurydzy z puszki,1 mała cebula,1 kostka rosołowa,1 pomarańcza,1 czerwona papryka,pęczek natki pietruszki;Składniki sosu:1 łyżka soku cytrynowego,3 łyżki oliwy,sól, pieprz;Ryż opłukać i ugotować na sypko w dużej ilości wody z dodatkiem kostki rosołowej. Odcedzić i dokładnie wystudzić. Fasolę i kukurydzę wyjąć z puszki, opłukać i odsączyć. Paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę. Pomarańczę obrać i pokroić na cząstki. Sok cytrynowy z solą, pieprzem i oliwą wlać do małego słoiczka, szczelnie zamknąć i potrząsać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do ryżu dodać przygotowane składniki wraz z posiekaną natką, polać sosem i delikatnie wymieszać. Ewentualnie dosolić do smaku. Na zachętę pokazuję jak apetycznie wyglądała
PORTER_2013