Mus pomarańczowy 6 porcji (WINIARY).docx

(10 KB) Pobierz

Mus pomarańczowy (WINIARY)

6 porcji

 

Składniki:

1 galaretka o smaku pomarańczowym WINIARY

1 bita śmietana WINIARY

200ml mleka

2 pomarańcze

1 cytryna

 

Przygotowanie:

Bitą śmietanę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Galaretkę rozpuścić w ½ szklance gorącej wody. Schłodzić. Pomarańcze umyć, sparzyć. Z jednej otrzeć skórkę. Wycisnąć sok z pomarańczy i cytryny. Połączyć z gęstniejącą galaretką i bitą śmietaną. Przełożyć do pucharów. Pozostawić do stężenia na około 40 minut. Można udekorować cząstkami pomarańczy i listkami mięty.

 

Wartość energetyczna w 1 porcji ok. 169kcal

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin