Torcik Cytrynowo-Kokosowy 18 porcji (WINIARY).docx

(10 KB) Pobierz

Torcik cytrynowo-kokosowy – 18 porcji

 

Składniki:

2 galaretki o smaku cytrynowym WINIARY

300g wiórków kokosowych

1 duży kefir (500ml)

1 szkl śmietany 30%

¾ szkl cukru

Biszkopty

 

Przygotowanie:

Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody, ostudzić. Wiórki połączyć z kefirem i pozostawić na 30 minut. Śmietanę ubić z cukrem. Wiórki połączyć z galaretką i śmietaną. W tortownicy ułożyć biszkopty na biszkopt ułożyć masę. Wstawić do lodówki na około 2 godziny.

 

Wartość energetyczna w 1 porcji ok. 246kcal

Zgłoś jeśli naruszono regulamin