Zapiekanki w bagietce.rtf

(5 KB) Pobierz
Zapiekanki w bagietce

Zapiekanki w bagietce

 

Składniki na 4 porcje:

bagietka

15 dag wędliny

łka masła

bek czosnku

2 łki keczupu lub koncentratu pomidorowego

15 dag żółtego sera

po 2 pomidory i strąki żółtej papryki

masło do formy

l

pieprz

 

Świeżą bagietkę pokrój na małe kawałki, następnie każdy z nich przekrój wzdł na pół i posmaruj obydwie części masłem i keczupem doprawionym przepuszczonym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.

 

Na każdym kawałku rozłóż po plasterku wędliny, potem posyp startym żółtym serem, udekoruj plasterkiem pomidora i kawałkiem papryki. Ustaw farszem do wierzchu w posmarowanej resztą masła formie i wstaw na 10 minut do nagrzanego piekarnika.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin