Śliwki w occie 2Moze juz ktos to zrobil przede mna ale mysle ze moze ten przepis bedzie inny.Na 1 kg sliwek :szklanka octu + 15 dkg cukru + cynamon (na wyczucie) + kilka gozdzikowSliwki sparzyc wrzatkiem, nakluc szpilka. Wrzucic do sloikow, zalewe zagotowac, zalac nia sliwki - ale ciepla nie goraca. Nie zamykac sloikow. Na drugi dzien zlac zalewe, zagotowac i wrzaca zalac sliwki ponownie. Zamknac natychmiast lub pasteryzowac - to zalezy jak kto uznaje.L U B drugi sposob:1 kg sliwek0.5 kg cukruszklanka octuszklanka winaGoraca zalewa zalac sliwki na dobe. Na drugi dzien zagatowac z cynamonem i gozdzikami. Wrzucic sliwki - zagaotoaw pare razy, dalej do sloikow i zamykac j.w.Smacznego.
hazelleyes86