LODOWIEC.doc

(24 KB) Pobierz
LODOWIEC

 

 

                                   LODOWIEC

 

1 szkl mleka

1 szkl cukru

1 czubata łyżka budyniu śmietankowego

5 żółtek

1 masło

2 galaretki czerwone

2 paczki biszkoptów

Kakao i bakalie

 

Żółtka utrzeć z cukrem i łyżka budyniu, dodać trochę mleka. W garnku zagotować resztę mleka , dodać utarte żółtka z cukrem. Galaretki rozpuścić w 3 szkl wody. W jednej namoczyć biszkopty i wyłożyć na tortownicę. Masę ostudzić i dodawać po łyżce do masła i miksować. Masę podzielić na 2 części, jedną wyłożyć na biszkopty, do drugiej dodać kakao i wyłożyć na biszkopty. Gdy masa zgęstnieje ułożyć owoce i zalać druga galaretką , schłodzić.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin