Banan w budyniu.rtf

(6 KB) Pobierz
Banan w budyniu

Banan w budyniu

 

Składniki:

duży banan lub 2-3 mniejsze (30-40 dag)

3 szklanki niskotłuszczowego mleka

łka cukru

torebka Budyniu o smaku waniliowym WINIARY

1-2 łki wiórków kokosowych lub tartej białej czekolady

 

Obrane ze skórki banany przekrój wzdł na pół, a każ połówkę na trzy części, które następnie rozłóż w płaskich salaterkach.

 

Proszek budyniowy i cukier rozpuść w połowie szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, powoli wlewaj zawiesinę budyniową i, cały czas mieszając, gotuj do czasu, aż zgęstnieje. Następnie banany zalej gorącym budyniem, posyp wiórkami kokosowymi lub tartą czekoladą. Deser smakuje najlepiej na gorąco.

 

Budyń możesz również podawać z ulubionymi dodatkami, np. rodzynkami, figami, migdałami, wiórkami kokosowymi, tartą czekoladą, syropem, konfiturami, świeżymi owocami (czereśniami, morelami, jagodami i innymi).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin