Makaron z fetą, kurczakiem i bazylią.doc

(81 KB) Pobierz

Makaron z kurczakiem, fetą i bazylią

 

·         Dla 4 osób

·         Czas przygotowania: 25 minut

 

·         1 kostka bulionu z oliwą z oliwek i ziołami Knorr

·         300 g makaronu fettuccine

·         3 łyżki oliwy

·         3 pojedyncze piersi z kurczaka pokrojone w kostkę

·         2 łyżki posiekanej bazylii

·         3 pomidory bez skóry i pestek pokrojone w kostkę

·         100 g posiekanych kaparów

·         150 g fety pokrojonej w kostkę

·         pieprz

 

1. Zagotuj 5 litrów wody, wrzuć kostkę bulionu z oliwą z oliwek i ziołami Knorr, wymieszaj i gotuj minutę.
2. Wrzuć makaron i gotuj aż będzie al dente.
3. Na patelni rozgrzej oliwę.
4. Kurczaka dopraw pieprzem i solą, wrzuć na patelnię i smaż 3 minuty.
5. Dodaj bazylię, pomidory i kapary.
6. Odcedź makaron i dodaj na patelnię, porządnie wymieszaj. Dopraw pieprzem, ułóż na talerzu.
7. Posyp rozkruszonym serem feta i od razu podawaj.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin