· Dla 4 osób
· Czas przygotowania: 25 minut
· 1 kostka bulionu z oliwą z oliwek i ziołami Knorr
· 300 g makaronu fettuccine
· 3 łyżki oliwy
· 3 pojedyncze piersi z kurczaka pokrojone w kostkę
· 2 łyżki posiekanej bazylii
· 3 pomidory bez skóry i pestek pokrojone w kostkę
· 100 g posiekanych kaparów
· 150 g fety pokrojonej w kostkę
· pieprz
1. Zagotuj 5 litrów wody, wrzuć kostkę bulionu z oliwą z oliwek i ziołami Knorr, wymieszaj i gotuj minutę. 2. Wrzuć makaron i gotuj aż będzie al dente. 3. Na patelni rozgrzej oliwę. 4. Kurczaka dopraw pieprzem i solą, wrzuć na patelnię i smaż 3 minuty. 5. Dodaj bazylię, pomidory i kapary. 6. Odcedź makaron i dodaj na patelnię, porządnie wymieszaj. Dopraw pieprzem, ułóż na talerzu. 7. Posyp rozkruszonym serem feta i od razu podawaj.
koraaa