Sernik MURZYNEK.rtf

(6 KB) Pobierz
Sernik "MURZYNEK"

Sernik "MURZYNEK"

 

Składniki:

3 żółtka

3 opakowania serka homogenizowanego waniliowego (około 50 dag)

szklanka alkoholu (kremu czekoladowego)

po 4 łki czekolady w proszku i Żelatyny WINIARY

pół szklanki cukru pudru

po 2 łki kawy rozpuszczalnej i cukru

40 dag podłnych biszkoptów

tabliczka białej czekolady

 

Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i połącz z serkiem homogenizowanym. Białka ubij na sztywną pianę, po czym wymieszaj ją z masą serową. Żelaty i czekoladę w proszku rozpuść w 6 łkach gorącej wody, a po przestudzeniu wlej do kremu czekoladowego i wraz z nim - do masy serowej.

 

Przygotuj szklankę mocnej, słodkiej i chłodnej kawy, maczaj w niej biszkopty i układaj je w prostokątnej formie w dwu warstwach rozdzielonych połową kremu. Drugą połowę wyłóż na wierzch ciasta. Posyp je startą na tarce białą czekoladą i wstaw na 3 godziny do lodówki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin