Sernik wiedeński na spodzie.rtf

(6 KB) Pobierz
Sernik wiedeñski na spodzie

Sernik wiedeński na spodzie

 

Składniki:

ciasto:

30 dag mąki

10 dag cukru

20 dag masła

2 żółtka

masa:

60 dag sera

trzykrotnie mielonego

30 dag cukru

10 jaj

10 dag masła

skórka otarta z pomarańczy

2 dag migdałów

Cukier wanilinowy WINIARY

do dekoracji:

gotowa polewa czekoladowa

atki migdałowe

 

Z podanych składników zagnieć kruche ciasto i rozwałkuj na grubość 1 cm. Placek włóż do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mą, wstaw do piekarnika i podpiecz.

 

Przygotuj masę: Do zmielonego sera wsyp cukier i skórkę z pomarańczy, dobrze wymieszaj, a potem - cały czas mieszając - dodawaj stopniowo po jednym żółtku, cukier wanilinowy, rozpuszczone masło, obrane i posiekane migdały. Następnie masę serową delikatnie połącz ze sztywną pianą ubitą z białek i przełóż na podpieczone gorące ciasto, wstaw do umiarkowanie gorącego piekarnika na 40 minut.

Po upieczeniu i ostygnięciu sernik posmaruj polewą przygotowaną według przepisu zamieszczonego na opakowaniu i ozdobićatkami migdałowymi.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin