Kartoflanka berlińska.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
4243962 UNPDF
Kartoflanka berlińska
Składniki:
175 g boczku wędzonego ze skórą
300 g obranych ziemniaków
50 g cebuli
1/2 pęczka majeranku
3/4 l rosołu
100 g marchwi
100 g selera
50 g porów
1/4 l słodkiej śmietanki
sól
pieprz
Przygotowanie:
Z boczku zdjąć skórę, pokroić w kostkę, wysmażyć razem ze skórą na patelni. Ziemniaki i
cebule również pokroić w kostkę, dodać do wysmażonego boczku, wymieszać. Potem
przełożyć do garnka, zalać rosołem. Wrzucić związane łodygi majeranku po uprzednim
zdjęciu listków. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu 25 min. Następnie
umyć jarzyny, pokroić grubo i wrzucić do zupy. Gotować 10 min. Z zupy wyjąć łodygi
majeranku i skórę z boczku. Zupę przecedzić. Ziemniaki, boczek i niedogotowane jarzyny
zemleć w maszynce do mięsa. Masę połączyć z odcedzoną zupą, wymieszać ze
śmietanką, zagotować, stale mieszając. Doprawić pieprzem, ewentualnie solą. Posypać
listkami majeranku. Podawać z grzankami.
Plik z chomika:
krysia_usa
Inne pliki z tego folderu:
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Barszcz ukraiński.pdf
(30 KB)
Barszcz ukraiński 2.pdf
(34 KB)
Barszcz z uszkami.pdf
(32 KB)
Błyskawiczna zupa pomidorowa.pdf
(41 KB)
Inne foldery tego chomika:
CIASTO DROŻDŻOWE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin