Boczek pieczony z farszem.docx

(13 KB) Pobierz

Boczek pieczony z farszem

 

Składniki

·         Płat boczku surowego około 1,5 kg

·         30 dkg mięsa mielonego

·         cebula

·         4 ząbki czosnku

·         3 łyżki grysiku

·         przyprawy

·         1 jajko

·         rękaw piekarniczy

http://www.przepysznie.pl/images/box_510_bottom.gif

Opis przygotowania

Boczek nacieram przyprawami: vegeta, pieprz, papryka, majeranek i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, wkładam do lodówki na noc. Potem przyprawiam mięso mielone dodaję drobno pokrojoną cebulę, jajko, grysik i sól, pieprz do smaku. Na boczek rozkładam mięso mielone i zwijam boczek w rulon. Jeżeli mam siatkę to wkładam do niej a jeżeli nie to owijam grubą nicią. Następnie do rękawa piekarniczego, na blachę i do piekarnika na 1,5 godz.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin