Boczek faszerowany mielonym mięsem.docx

(39 KB) Pobierz

boczek faszerowany mielonym mięsem

 

Składniki

1,5 kg surowego cienkiego boczku
sól
pieprz
czosnek
majranek

farsz
15-20 dkg mielonego mięsa
jajko
namoczona bułka

sól
pieprz
majranek

boczek nacieramy roztartymi przyprawami i pozostawiamy na dwie doby w chłodnym miejscu
z mielonego miesa robimy farsz ,mieso przygotowujemy tak jak na mielone kotlety
i nadziewamy boczek zwijając go
ja spinam boczek wykałaczkami i zaczepiam o każdą z nich nić szpagatową Żeby nie rozpadł sie przy pieczeniu
piekę w garnku do pieczenia drobiu tzw gęsiarce ok 1.5 godziny w zależności od grubości mięsa
po upieczeniu odstawiamy boczek do wystudzenia i zimnego wyciagamy wykałaczki i nić
Pieczeń trzyma się świetnie nigdy sie nie rozpada 
a  w smaku.....palce lizać, boczek jest przepyszny
tak wygląda przed włożeniem do garnka

http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=85645http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=85646 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin