KARTOFLANKA.txt

(0 KB) Pobierz
KARTOFLANKA
Sk�adniki:
- kostki roso�owe warzywne � 1 opakowanie 
- p�czek w�oszczyzny na zup�
- 5 dkg boczku w�dzonego,
- 1 cebula,
- 1 kg ziemniak�w,
- natka pietruszki 
- 1 du�e opakowanie �mietany 12%. 
Przygotowanie: 
Do ugotowanego wywaru wrzucamy pokrojone stosunkowo drobno ziemniaki. Gotujemy ok. 15 min. Musimy uwa�a� aby ich nie rozgotowa�. Z zupy wyjmujemy jarzyny, kroimy do�� drobno i wrzucamy z powrotem. Na gor�cej patelni podsma�amy drobno pokrojony boczek, nast�pnie dorzucamy do niego drobno posiekan� cebul�. Sma�ymy do momentu, gdy nabior� rumianego koloru. Nast�pnie zawarto�� patelni wrzucamy do garnka. Do kubka wlewamy nieco gor�cej zupy. Dodajemy �mietan�. Mieszamy i wlewamy do garnka z zup�. Zagotowujemy raz, powoli doprowadzaj�c do wrzenia. 
Posypujemy obficie zielonym natk� pietruszki. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin